.

: MER OM STEIN
Stavanger Geologiforening
Foreningen er kjernen i steinmiljøet i Sør-Rogaland og har aktiviteter på flere områder. En av disse er turer der medlemmene går på stein- og mineraljakt. Foreningen har egne lokaler i Stavanger friluftssenter på Stokka i Stavanger.

Medlemsmøter tirsdag kl. 19.00–21.00.

Er det noe du lurer på, kom innom Sliperiet - eller ring. Du finner også informasjon på nettsidene til Stavanger Geologiforening

Kommende aktiviteter
Det blir kurs i sliping av stein med seks kurskvelder, 4., 5., 6., 11., 12. og 13. mars med start kl. 19.00. Kurset blir holdt i foreningens lokaler i Friluftssenteret på Stokka. Det blir orientering om forskjellige steintyper som egner seg som smykkestein. Deltakerne får så øve seg i å slipe til stein for ring eller anheng. Kurset koster kr 1.200,- inklusive materiell. Begrenset antall plasser. Nærmere opplysninger og påmelding i Sliperiet.
 
I tilknytning til møtekveldene blir det forskjellige faglige innslag. Trolig blir det også fagtur til geologiske forekomster.
 
Ett høydepunkt i vår blir Åpen dag 12. mai med gullvasking, steinsliping, bruk av mikroskop og ultralys. Foreningens store samling av mineraler, krystaller og fossiler er tilgjengelig. Kanskje kan det bli noen godbiter å få kjøpt.
 
Foreningen er aktiv medspiller på Friluftsenterets store Naturdag til våren.

Lokaler
Foreningen og klubben holder til i Stavanger friluftssenter på Stokka – i vakre omgivelser ved Store Stokkavatn.

Se kart her.

Her har foreningen stor samling og utstilling av stein, bergarter, mineraler, fossiler osv. Videre er det bibliotek, møtelokaler og rom for saging og sliping av stein. Alt står til disposisjon for medlemmene som er flittige til å bruke fasilitetene.

Gjennom året er det flere åpne arrangementer for byens befolkning og andre interesserte.


Lyst til å bli med? Nærmere informasjon og eventuell påmelding, i Sliperiet.